بازگشت به بالای صفحه
FACEBOOK TWITTER RSS FEED JOIN US NEWSLETTER
print version increase font decrease font
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 تير 1393      15:52

برنج پرمحصول داخلی جایگزین برنج خارجی در سبد حمایتی شود

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران خواستار حمایت از تولید برنج پرمحصول داخلی شد و گفت: دولت این نوع برنج را جایگزین برنج خارجی در سبد حمایتی کند.

اقتصاد ایرانی: عزیزالله شهیدی فرگفت: ارقام پرمحصول برنج داخلی ضمن برخورداری از سلامت کامل، در کیفیت نیز با برنج های خارجی رقابت می کند.

وی با انتقاد از توزیع برنج خارجی در قالب طرح ضیافت رمضان در برخی از شهرهای استان مازندران گفت: انتظار این بود که برای تامین برنج اقشار محروم جامعه از برنج کیفی ارقام پرمحصول تولید داخل استفاده شود.

به گزارش ایرنا، شهیدی فر به روند کاهشی سطح زیرکشت برنج پرمحصول در مازندران در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: این در حالی است که قرار بود با توجه به اجرای طرح خودکفایی برنج، تولید برنج پرمحصول در کشور گسترش یابد.

گسترش کشت برنج پرمحصول در کشور با هدف دستیابی به خودکفایی در دهه 70 در دستور کار قرار گرفت و تا پیش از روی کار آمدن دولت نهم تا 70 درصد از شالیزارهای مازندران زیر کشت این نوع برنج قرار داشت.

معاون گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در چند سال اخیر روند کشت ارقام پرمحصول برنج در استان بشدت کاهش یافته است به گونه ای که امسال از 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری تنها حدود 35درصد زیر کشت ارقام کیفی پر محصول از جمله شیرودی قرار دارد.

وی یکی از دلایل رویگردانی کشاورزان از کشت ارقام پرمحصول برنج را قیمت گذاری نامناسب آن در سال های گذشته دانست و افزود: دولت با خرید تضمینی این نوع برنج علاوه بر افزایش تولید، می تواند برنج کیفی تولید داخل را در سبد حمایتی خانواده های کم درآمد قرار بدهد.

شهیدی فر گفت: شایسته است دولت حتی با هدف پایداری تولید برنج و کمک به کشاورزان، نرخ خرید تضمینی برنج کیفی پرمحصول را بالاتر از قیمت بازار اعلام کند تا از این طریق هم کشاورزان برای تولید بیشتر این نوع برنج تشویق شوند و هم برنج داخلی به جای برنج خارجی در سبد حمایتی خانواده قرار گیرد.

مازندران با تولید سالانه بیش از 980 هزار تن برنج سفید ، 44درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.

فرایند کشت برنج در مازندران از اواخر ماه اسفند با خزانه گیری آغاز می شود و پس از طی مراحل آماده سازی زمین ، از اواسط ماه فروردین به نشاکاری یا همان مرحله ای می رسد که در افکار عمومی از آن به عنوان کشت برنج یاد می کنند.

برنج از محدود محصولات کشاورزی است که هر سه مرحله کاشت، داشت و برداشت آن با مشقت فراوانی همراه است و کشاورزان برنج کار از مرحله خزانه گیری در اسفند تا برداشت در اواخر ماه تیر باید شبانه روزی تلاش و مراقبت کنند تا بتوانند محصول قابل قبولی برداشت نمایند.

مشقت و حساسیت کشت برنج سبب می شود تا هرگونه سیاستگذاری غیرکارشناسی تاثیرات مخرب بر آن بگذارد و در صورت بی توجهی به تعطیلی کشت این محصول بینجامد.

سیاستگذاری غیرکارشناسی، مهم ترین دلیل کاهش کشت برنج پرمحصول در مازندران در کمتر از یک دهه گذشته بوده است به گونه ای که بر اساس بازدیدهای میدانی خبرنگاران ایرنا و همچنین اعلام مسوولان در برخی از شهرستان های استان مانند نور، امسال هیچ کشاورزی برنج پرمحصول کشت نکرده است.

گسترش کشت برنج طارم محلی که در سال های اخیر جایگزین برنج پرمحصول در شالیزارهای مازندران شده است ، سبب می شود به خاطر عملکرد بسیار پایین این رقم، جایگاه این استان در تامین برنج کشور تنزل و وابستگی به برنج وارداتی افزایش یابد.


آدرس ایمیل فرستنده : آدرس ایمیل گیرنده  :

نظرات کاربران
ارسال نظر
نام کاربر
ایمیل کاربر
شرح نظر
Copyright 2014, all right reserved | Developed by aca.ir