بازگشت به بالای صفحه
FACEBOOK TWITTER RSS FEED JOIN US NEWSLETTER
print version increase font decrease font
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 آبان 1393      13:16

گوشت ماهی جای گوشت قرمز را می گیرد

فائو پیش‌بینی می‌کند در آینده تمایل به مصرف غذای سالم بیشتر شود.

اقتصاد ایرانی: سازمان ملل در گزارشی که به تازگی منتشر کرده به بررسی روند عرضه و تقاضای جهانی غذا تا سال ۲۰۳۰ پرداخته است.
به گزارش خبرآنلاین بنا به آمار ارائه شده در این گزارش، جمعیت جهان تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۹ درصد رشد خواهد داشت که این موضوع به این معنی است که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۳۰ حدود ۱.۳ میلیارد نفر به جمعیت جهان اضافه خواهد شد و این جمعیت مسلماً نیاز به تغذیه خواهند داشت.
البته افزایش جمعیت، بنا به نظرات ارائه شده در این گزارش، در مناطق مختلف جهان به شدت ناهمگن خواهد بود. رشد جمعیت آفریقا در حدود ۵۰ درصد خواهد بود در حالی که اروپا حتی کاهشی اندک در تعداد جمعیت خود را تجربه خواهد کرد. علاه بر این، مناطق مختلف جهان، روندهای جمعیت شناسی متفاوتی را نیز تجربه خواهند کرد. طولانی تر شدن عمر، یکی از این تغییرات روندی در جمعیت شناسی کشورهاست.
یکی از دلایل طولانی تر شدن سال های زندگی می تواند مصرف غذاهای سالم تر باشد و همچنین افراد با سن بالاتر احتمالاً تمایل و اجازه مصرف انواع سالم تری از غذا را خواهند داشت. کل این روند به این معنی است که احتمالاً در سال های پیش رو، مصرف انواع مواد غذایی سالم تر مثل گوشت ماهی و... افزایش خواهد داشت. البته در کنار چنین روندی، افزایش شهرنشینی ناگزیر تمایل مردم به مصرف غذاهای آماده و فرآوری شده را افزایش خواهد داد. همچنین افزایش جمعیت طبقه متوسط در چین و هند، دو کشور با جمعیت بالای یک میلیارد نفر به شدت مصرف و نوع مواد غذایی استفاده شده در جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. کشش درآمدی تقاضا در بین کشورهای مختلف نیز به شدت متفاوت است به عنوان مثال در کشورهای با سطح درآمد پایین، افزایش درآمد باعث افزایش مخارج در بخش مواد غذایی خواهد شد در حالی که این روند در کشورهای با درآمد بالا بسیار کمتر و حتی در مواردی منفی خواهد بود. اما این افزایش تقاضا قرار است چگونه تامین شود؟ در چند دهه گذشته روند تامین غلات و محصولات کشاورزی در جهان تغییرات اساسی داشته است، این وضعیت به عقیده کارشناسان سازمان ملل ادامه دار خواهد بود و تا سال ۲۰۲۲، کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور بخش اعظم محصولات کشاورزی و غذای دام مورد نیاز جهان را تامین خواهند کرد.
این کشورها همچنین با گذشت زمان واردات گوشت و انواع فرآوری شده غلات را افزایش خواهند داد. تولید انواع روغن، چه روغن های گیاهی و چه روغن به عنوان محصولات جنبی تولیدات پروتئینی تا سال ۲۰۲۲ بیش از ۲۶ درصد افزایش خواهد داشت. همچنین افزایش تقاضای این دسته از محصولات در جهان، باعث جذب تولیدکنندگان به این بخش خواهد شد. کشورهای در حال توسعه بیشتر مصرف کننده روغن های گیاهی برای مصارف خانگی و کشورهای در حال توسعه برای تولید سوخت های زیستی خواهند بود. این سازمان همچنین پیش بینی می کند بیشتر مصرف پروتئین حیوانی جهان تا سال ۲۰۳۰، از گوشت ماهی تامین شود. روند افزایشی این محصول که از سال ۱۹۵۰ آغاز شده، احتمالاً ادامه دار خواهد بود و مردم بیشتری در جهان هم به دلیل هزینه کمتر و هم به دلیل سالم تر بودن، آن را جایگزین انواع دیگر پروتئین های حیوانی موجود خواهند کرد.
احتمالاً روند قیمتی مواد غذایی نیز، اگرچه در حال حاضر با کاهش روبه رو است اما روند افزایشی را تجربه خواهد کرد. شکر و انواع روغن های گیاهی با افزایش قیمت روبه رو خواهند بود. گوشت قرمز نیز احتمالاً وضعیتی مشابه را خواهد داشت اما روند در مورد گوشت ماهی برعکس خواهد بود. همچنین با توجه به اینکه پیش بینی می شود سرعت رشد تولید غلات در جهان کند شود، احتمالاً این دسته از مواد غذایی نیز با رشد قیمتی در آینده مواجه خواهند شد.


آدرس ایمیل فرستنده : آدرس ایمیل گیرنده  :

نظرات کاربران
ارسال نظر
نام کاربر
ایمیل کاربر
شرح نظر
Copyright 2014, all right reserved | Developed by aca.ir