بازگشت به بالای صفحه
FACEBOOK TWITTER RSS FEED JOIN US NEWSLETTER
print version increase font decrease font
تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 مهر 1392      10:14

گوشت هندی نیامد، تولید سوسیس و کالباس دشوار شد

مدیر عامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی با اشاره به اینکه سوسیس و کالباس از گوشت‌های حلال و مرغوب به دست می‌آید و نه گوشت گربه، گفت: هندی‌ها به دلایل مختلف در صادرات گوشت به ایران بهانه جویی و تعلل می‌کنند.

سید محمد موسوی با تاکید بر اینکه  ادغام وزارت کار و تعاون به صلاح بخش تعاون در کشور نبود، اظهار داشت: انتظار ما از دولت تدبیر و امید این است که در اتاق های در بسته تصمیم گیری نکنند و با مشورت گرفتن از تعاونی ها و تولیدکنندگان وضعیت غذا را در کشور سرو سامان دهند.

 وی با بیان اینکه اهم کارهای ما به دست وزرات صنعت، معدن و تجارت انجام می شود افزود: وقتی مشکلات خود را برای مسئولان بازگو کردیم از ما درخواست کردند که با ارسال نامه ای مشکلات خود را ارائه دهیم.  ما نیز در قالب نامه ای مشکلات را بیان کردیم اما تا کنون اقدام کارگشایی صورت نگرفته است.

 وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از مشکلات عمده این است که با توجه به سیاست های غلط وزارت صنعت، معدن و تجارت متاسفانه هندی ها در صادرات گوشت به ایران کوتاهی می کنند و هر روز با بهانه های مختلفی پیرامون اینکه گوشت گران می شود، تحویل را به تعویق می اندازند. 

مدیرعامل شرکت فرآورده های گوشتی با اشاره به مشکلات واردات گوشت به کشور گفت: در برنامه زمان بندی باید 110 هزارتن گوشت تا پایان سال وارد کشور شود که در شش ماهه نخست امسال 70 هزار تن وارد شده اما واردات گوشت های هندی با مشکل مواجه شده است.

وی با تاکید بر اینکه  هندی ها در گذشته 20 درصد از کل مبلغ درخواستی را دریافت می کردند و گوشت ها را تحویل می دادند اظهار داشت: اما اکنون با دریافت کل مبلغ هرروز به بهانه ای ارسال گوشت ها را به تعویق می اندازند.

موسوی در ادامه با تاکید بر نظارت و بازرسی سازمان دامپزشکی بر گوشت های مصرفی در تولید فرآورده های گوشتی کل کشورعنوان کرد: فرآورده های گوشتی کل کشور زیر نظر سازمان دامپزشکی، استاندارد و سایر ارگان های ذی ربط است و در زمان ورود گوشت به کشور نیز بسته های گوشت به صورت تصادفی در آزمایشگاه مورد تایید اروپا، در گمرک بندرعباس نیز مورد آزمایش قرار می گیرد.

وی افزود: تمامی گوشت هایی که در تولید سوسیس، کالباس، کباب لقمه، همبرگر و... استفاده می شود از گوشت های حلال و مرغوب گاو، گوسفند و گاومیش است و گوشت دیگری نظیر گربه در تولیدات شرکت های داخلی جایگاهی ندارد.

موسوی با اشاره به اینکه این صنعت 30 تا 40 درصد از گوشت مورد نیاز خود را از هند وارد می کند بیان کرد: هم اکنون 300 واحد تولیدی فرآورده های گوشتی در کشور فعال هستند که در سال 89 برای 100 هزار نفر به صورت مستقیم و 600 هزار نفر به شکل غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاد می کردند اما این روند در طی دو سال اخیر بسیار کاهش داشته است.

وی ادامه داد: این در حالیست که 3 میلیون نفر در کشور از طریق صنعت فرآورده های گوشتی امرار معاش می کنند و این مسئله نیازمند این است که دولت راه کارهای مناسبی را برای حل مشکلات تولید ارائه دهد.

مدیر عامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده های گوشتی درباره میزان افزایش بهای فرآورده های گوشتی در سال جاری عنوان کرد: کلیه محصولات از ابتدای سال تاکنون حدود 20 درصد رشد قیمت داشته اند و عمده واردات گوشت قرمز شامل گاو و بوفالو می شود که از  هند وارد می شود.

موسوی با بیان اینکه میانگین مصرف فرآورده های گوشتی اعم از برگرها، سوسیس و کالباس از 300 گرم در سال 60 به 6.5 کیلو در سال 92 رسیده است، اظهار داشت: مصرف یک وعده فرآورده های گوشتی نسبت به یک وعده غذای سنتی 40 درصد ارزانتر است.

موسوی با اشاره به گستردگی صنعت فرآورده های گوشتی در کشور گفت: تولیدکنندگان این فرآورده ها از دولت یازدهم می خواهند ضمن رسیدگی به وضعیت نابسامان تولید فرآورده های گوشتی در کشور علاوه بر فراهم کردن زمینه تولید بیشتر امکان صادرات این محصولات را به بازار 400 میلیونی کشورهای همجوار ایران فراهم کند.


آدرس ایمیل فرستنده : آدرس ایمیل گیرنده  :

نظرات کاربران
ارسال نظر
نام کاربر
ایمیل کاربر
شرح نظر
Copyright 2014, all right reserved | Developed by aca.ir